Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Activităţi consacrate Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie, 2011

Programul Sănătate Publică al Fundaţiei Soros-Moldova, în cadrul proiectului "Îngrijiri şi suport pentru persoanele cu HIV/SIDA" a oferit mai multe mini-granturi pentru implementarea activităţilor consacrate Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie. Activităţile au fost organizate de ONG-urile locale din r. Donduşeni, Cahul, Glodeni, Drochia, precum şi Găgăuzia, contribuind astfel la focalizarea atenţiei opiniei publice asupra problematicii HIV/SIDA.