Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

Misiunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
 

Sănătate publică

 

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Lansarea expoziţiei de fotografii "Umbrele imperiului"

Istoria poate fi studiată din perspectiva evenimentelor, ce au un început şi sfârşit distinct, cu linii clare şi fixe. La fel, istoria poate fi analizată prin prisma proceselor şi a mentalităţilor, cu semiumbre şi margini retuşate. Distanţarea de trecut - apusul unui imperiu – nu are loc izolat sau fără nuanţe. Etichetele se pot schimba peste noapte, zidurile pot cădea într-o zi, dar modul de gândire persistă, iar reminiscenţele vor fi profunde.Colapsul Uniunii Sovietice a creat frontiere între state şi hotare între oameni. Schimbarea era binevenită, însă, în acelaşi timp, schimbarea însemna incertitudine. O lume nouă poate diviza oamenii în modalităţi diferite.

Acestea sunt ideile ce stau la baza expoziţiei de fotografii "Umbrele imperiului", semnate de Mary Frances Lindstrom (SUA/Marea Britanie), Directoarea Programului Est-Est: Parteneriat fără Frontiere al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă, cu sediul la Londra. Expoziţia este găzduită de Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a R. Moldova, în perioada 4 - 14 decembrie, 2011.