Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

Misiunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
 

Sănătate publică

 

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Program de instruire în domeniul anti-discriminare pentru jurişti şi avocaţi

Programul Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova a desfăşurat în perioada 7-8 decembrie 2013 (I modul) şi 12-14 decembrie 2013 (II modul) un program de instruire în domeniul anti-discriminare pentru jurişti şi avocaţi.

Programul de instruire a avut ca obiectiv pregătirea participanţilor pentru următoarele:

  • să poată acorda asistenţă juridică calitativă în domeniul anti-discriminare, pentru a iniţia o practică în acest domeniu în vederea înţelegerii şi aplicării corecte a principiilor cu privire la prevenirea şi combatarea discriminării
  • să construiască cazuri strategice care să permită aplicarea legii privind asigurarea egalităţii.