The mission of the department is to enhance transparency, accountability, efficiency and effectiveness of government in accordance with the European agenda.
OUR PRIORITIES
Our mission is to support and contribute to the development and promotion of health policies and practices based on evidence, which promotes human rights, social inclusion, and justice.
The Department also provides support to promote good governance in the health system through independent and neutral monitoring/evaluation of public health policies and health services.
Media Department's mission is to contribute to the development of an open, participatory, pluralistic and value-based society in the Republic of Moldova by organizing, supporting and financing activities aimed at encouraging the development of an independent media sector and improving access to information.
Education Support Project
Antonina Sârbu a fost o mare promotoare a activităților pentru îmbunătățirea situației femeilor în țara noastră. Domnia Sa a activat în calitate de directoare a Programelor pentru femei în perioada 1 septembrie 1997 – 15 ianuarie 2003, la Fundația Soros Moldova.
În timpul celor aproape 6 ani, în care Antonina Sârbu a fost parte a echipei Fundației, dumneaei a lucrat la prevenirea cancerului mamar prin instruirea medicilor de familie; la sporirea eficacității dialogului, comunicării, fortificării și colaborării dintre ONG-urile de femei; la monitorizarea și reducerea atitudinii discriminatorii față de femei; la promovarea dialogului privind echitatea genurilor sociale, dar și la stabilirea unui set clar de standarde jurnalistice ale echității sociale dintre femei și bărbați în mass-media.
Este clar că progresul din ultimii ani, în domeniul echității de gen, în Republica Moldova este meritul, într-o proporție foarte mare, și al doamnei Antonina Sârbu.
Antonia Sârbu a fost jurnalistă și scriitoare. A activat în calitate de jurnalistă la mai multe publicații din Republica Moldova, a publicat volumele „Mănăstiri basarabene” (1995), „Colaje”(2006), „Pe muntele Hermon ninge” (2008), „Ultimul dialog” (2016), „Vulpea argintie” și „Constanța Târțău” (2018), iar în 2020, Antonina Sârbu a publicat „Atelierul din Strada Patrice” și „Fiica zetarului”.
Antonina Sârbu s-a născut pe 6 noiembrie 1956 și a decedat la 4 aprilie 2021, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.