La Chișinău a fost inaugurat un memorial închinat persoanelor decedate de SIDA

Un memorial consacrat persoanelor decedate de SIDA a fost inaugurat la Chişinău, în Grădina publică Ştefan cel Mare (scuarul Europei).

Conceptul memorialului este pe cât de simbolic, pe atât de funcţional. Acesta reprezintă o banchetă publică, având o formă organică, fiind executat în totalitate din 5300 de piuliţe de metal. Banca de fier are infiltrate în ea 1756 de şuruburi, adică numărul persoanelor decedate de SIDA în Republica Moldova. Marea parte a ansamblului arhitectural este fără şuruburi, semnificând faptul că mai putem stopa epidemia HIV/SIDA în Republica Moldova şi putem prelungi viaţa persoanelor diagnosticate cu SIDA.

Cei prezenţi la evenimentul de inaugurare au avut parte de un recital deosebit oferit de ambasadoarea Panglicii Roşii în Republica Moldova – interpreta DARA, dar şi de un târg cu vânzări din partea companiei Cut Ideea. Profitul din vânzări va fi oferit unor copii orfani, părinţii cărora au decedat recent din cauza SIDA.

Memorialul este executat de către Asociaţia ”Iniţiativa Pozitivă”, cu suportul financiar al Centrului PAS (grantul Fondului Global) şi al Fundaţiei Soros-Moldova/Programul Sănătate Publică.