Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Sporirea activismului social prin participarea în dezvoltarea comunitară

În perioada 15-20 mai a.c. reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret şi experţi din Polonia participă într-o vizită de monitorizare în cadrul proiectului Sporirea activismului social prin participarea în dezvoltarea comunitară, implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare MilleniuM din Moldova şi Fundaţia Poloneză Parteneriat pentru Activitate Comunitară din Warmia, cu sprijinul financiar al Programului Est Est: Parteneriat fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova şi al Fundaţiei Stefan Batory din Polonia.

Vizita de monitorizare este ultima etapă a unui proiect amplu care a demarat în noiembrie 2010 şi a fost co-finaţat de Fondul Naţional pentru Democraţie din Polonia şi Fundaţia Est-Europeană din Moldova şi a facilitat mand­atarea ONG-urilor de tineret şi a grupurilor de iniţiativă din raioanele Sîngerei, Călăraşi, Leova şi a oferit mini-granturi pentru cele mai reuşite proiecte de implicare a tinerilor în dezvoltarea comunităţilor rurale.  

În cadrul vizitei de monitorizare vor avea loc întruniri cu grupurile locale de tineri care au implementat mini-proiecte în raioanele Sîngerei, Călăraşi şi Leova ce prevăd activităţi de promovare a activismului tinerilor şi participare în procesul de dezvoltare comunitară, prin crearea parteneriatelor sociale, desfăşurarea campaniilor de colectare a fondurilor, mobilizarea resurselor existente etc.

Pentru informaţii suplimentare îl puteţi contacta pe Vitalie Cîrhană, coordonatorul proiectului, la adresa info@millenium.md.