Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
Fundația Soros-Moldova implementează în anul 2018 proiectul „Asigurarea caracterului liber și corect al alegerilor parlamentare din 2018 prin educație electorală și monitorizarea transparenței procesului electoral”. În cadrul acestui proiect va fi acordat suport societății civile în eforturile de monitorizare a proceselor electorale, educarea și informarea alegătorilor în vederea asigurării caracterului liber și corect al alegerilor parlamentare planificate pentru toamna anului 2018. De asemenea proiectul își propune să instruiască profesioniștii din mass-media în materie de educație electorală și promovare și reflectare a alegerilor parlamentare în condițiile unui nou sistem electoral. Ținând cont de aceste obiective, activitățile proiectului sunt împărțite în două componente: „Componenta 1. Educarea alegătorilor și monitorizarea calității proceselor electorale” și „Componenta 2. Informarea cetățenilor și asigurarea accesului egal la mass-media”. Principalele activități incluse în acest proiect urmează să fie implementate de organizațiile partenere, active în domeniile de educație a alegătorilor, monitorizare electorală și de consolidare a capacităților instituțiilor mass-media în perspectiva alegerilor parlamentare. În vederea coordonării eficiente a acestui proiect, Fundația Soros-Moldova anunță un concurs pentru angajarea unui consultant coordonator de proiect, care va fi responsabil de administrarea și implementarea activităților în cadrul Componentei 2 „Informarea cetățenilor și asigurarea accesului egal la mass-media”.
Componenta 2. Obiective specifice
Prin această componentă proiectul își propune să contribuie la informarea complexă și veridică a cetățenilor cu referire la sistemul electoral mixt, la concurenții electorali în circumscripțiile uninominale din mediul rural, la necesitatea de a participa în alegeri și de a vota conștient și informat.
1. Activităţi de instruire:
2. Activităţi de producere și diseminare pe toate căile disponibile a materialelor informaționale menite să explice beneficiarilor specificitatea sistemului electoral mixt, cu accent pe particularitățile votării în cicrumscripțiile uninominale din mediul rural;
3. Producerea și diseminarea pe toate căile disponibile a dezbaterilor electorale cu participarea concurenților electorali din circumscripțiile uninominale din mediul rural;
4. Producerea și diseminarea pe toate căile disponibile a produselor mediatice de educație electorală.
Beneficiari:
Descrierea responsabilităților pentru coordonator/consultant:
Cerințe față de candidați
CONDIȚIILE DE ANGAJARE
Persoana selectată va fi angajată în bază de contract prestări servicii, pentru o perioadă de 10 luni (mai 2018 – februarie 2019). Disponibilitatea candidatului de a se afla în incinta Fundației Soros-Moldova cel puţin 15 ore pe săptămână pentru executarea obligațiilor contractuale va constitui un avantaj.
PREŢUL CONTRACTULUI
Prestatorul va primi 1400 USD lunar, suma brută (contractuală).
DOSARUL PENTRU CONCURS VA CONȚINE:
CONDIȚIILE DE PREZENTARE A DOSARELOR:
Persoanele interesate vor expedia dosarul complet în limba română la adresa Directorului Departamentului Mass-Media, Victoria Miron: vmiron@soros.md și la adresa: foundation@soros.md sau le vor depune în plic sigilat la recepția Fundației Soros-Moldova (str. Bulgară 32, Chișinău), cu mențiunea „Concurs angajare – Consultant coordonator Componenta Mass-Media ”.
Termen limită de depunere a dosarelor: Vineri, 27 aprilie 2018, ora 17.00. Vor fi contactați doar candidații invitați la interviu care vor corespunde cerințelor de calificare.
Informații suplimentare la tel: 270031 persoana de contact: Victoria Miron, Director Departament Mass-Media.