Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Forumul Mass-Media 2019 - program și invitați

La cea de-a cincea ediție, Forumul Mass-Media se va desfășura în perioada 4 – 5 noiembrie curent, punând în dezbatere situația jurnalismului autohton în noul context social-politic, precum și venind cu o nouă serie de masterclass-uri conduse de experți din străinătate.

Forumul este organizat de către Consiliul Național de Presă în parteneriat cu Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Presei Electronice, finanțatorul de bază fiind Fundația Soros-Moldova, Departamentul Mass-Media.

La eveniment vor lua cuvântul:

  • Viorica Zaharia, președinta Consiliului Național de Presă;
  • Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova;
  • Dereck J. Hogan, ambasador al Statelor Unite ale Americii;
  • Peter Mickhalko, ambasador, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Pentru specialiștii din domeniu, forumul oferă posibilitatea de a învăța și a face schimb de experiență cu colegii de breaslă din Lituania, Polonia, România, Belarus ș. a.

Pentru a afla programul complet al Forumului, accesați acest link.