Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
Antonina Sârbu a fost o mare promotoare a activităților pentru îmbunătățirea situației femeilor în țara noastră. Domnia Sa a activat în calitate de directoare a Programelor pentru femei în perioada 1 septembrie 1997 – 15 ianuarie 2003, la Fundația Soros Moldova.
În timpul celor aproape 6 ani, în care Antonina Sârbu a fost parte a echipei Fundației, dumneaei a lucrat la prevenirea cancerului mamar prin instruirea medicilor de familie; la sporirea eficacității dialogului, comunicării, fortificării și colaborării dintre ONG-urile de femei; la monitorizarea și reducerea atitudinii discriminatorii față de femei; la promovarea dialogului privind echitatea genurilor sociale, dar și la stabilirea unui set clar de standarde jurnalistice ale echității sociale dintre femei și bărbați în mass-media.
Este clar că progresul din ultimii ani, în domeniul echității de gen, în Republica Moldova este meritul, într-o proporție foarte mare, și al doamnei Antonina Sârbu.
Antonia Sârbu a fost jurnalistă și scriitoare. A activat în calitate de jurnalistă la mai multe publicații din Republica Moldova, a publicat volumele „Mănăstiri basarabene” (1995), „Colaje”(2006), „Pe muntele Hermon ninge” (2008), „Ultimul dialog” (2016), „Vulpea argintie” și „Constanța Târțău” (2018), iar în 2020, Antonina Sârbu a publicat „Atelierul din Strada Patrice” și „Fiica zetarului”.
Antonina Sârbu s-a născut pe 6 noiembrie 1956 și a decedat la 4 aprilie 2021, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.