Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Invitație la seminarul "EUROPA CREATIVĂ"

Cum să vă creşteţi șansele cu ajutorul programului "Europa Creativă"?

Seminar pentru a ajuta operatorii culturali să profite pe deplin de programul "Europa Creativă"

Data și ora: 28.04.2016, 10:00-15:00
Locul: Tipografia 5 (Strada Vlaicu Pârcălab 45, Chișinău)

Programul Parteneriatului Estic în Cultură și Creativitate al Uniunii Europene organizează un seminar pentru a ajuta operatorii culturali din Republica Moldova să profite pe deplin de programul "Europa Creativă", prin care Uniunea Europeană oferă sprijin sectorului cultural, creativ și audiovizual.

Invităm organizaţiile și asociaţiile culturale și creative din Republica Moldova, care au scopul de a-și consolida reţelele internaţionale și care se pregătesc să aplice la programul „Europa Creativă” cu proiecte de cooperare culturală transfrontalieră. Seminarul este conceput pentru a ajuta atât organizațiile care au deja un concept de proiect, cât şi cele care au doar idei iniţiale de proiect.

Seminarul va fi realizat de dna Eglė Deltuvaitė, șefa Biroului Europa Creativă, Lituania.

Pentru mai multe informații referitor la seminar și procedura de înregistrare, vă rugăm să accesați următorul link de pe pagina oficială a programului Cultura și Creativitatea.