Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Competitie deschisa in cadrul programului Societate Civila

Programul Societate Civila al Fundatiei Soros-Moldova (FSM), cu suportul financiar al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala si al Fundatiei Soros-Moldova anunta desfasurarea unei noi competitii de granturi pentru proiecte de parteneriat si granturi pentru regiunea transnistreana.
Granturi pentru proiecte de parteneriat

In cadrul acestui program de granturi se va sustine transferul de bune practici intre organizatiile neguvernamentale. Vor avea prioritate propunerile care vor implica activ organizatiile neguvernamentale locale si regionale. Vor fi finantate proiecte si programe care raspund unor nevoi acute ale societatii, au un caracter novator, pot reprezenta modele, contribuie la promovarea activitatii ONG si implica cetatenii in realizarea lor. Va fi incurajata implicarea organizatiilor din regiunea transnistreana. Marimea maxima a grantului in cadrul acestei competitii va fi de 8,000 dolari SUA. Va rugam sa vedeti descrierea detaliata si recomandarile expuse in formularul pentru proiecte de parteneriat.
Granturi pentru regiunea transnistreana

In cadrul acestei componente vor fi oferite granturi pentru propuneri ale ONG-urilor care sunt inregistrate la Ministerul Justitiei din Republica Moldova, care intentioneaza sa isi extinda activitatile in regiunea transnistreana si sa implice populatia din stinga Nistrului in activitati de educatie civica, democratizare si promovare a drepturilor omului. Marimea maxima a grantului in cadrul acestei competitii va fi de 8,000 dolari SUA. Va rugam sa vedeti descrierea detaliata si recomandarile expuse in formularul pentru proiecte de parteneriat.

Termenul limita de prezentare a proiectelor este 24 aprilie, 2009 (ora 17:00). Proiectele neselectate si anexele nu se inapoiaza. Informatii complete despre program, criteriile de selectie si formularele pentru cereri de finantare pot fi solicitate la sediul Fundatiei Soros-Moldova, str. Bulgara nr.32, tel: 27 00 31, 27 44 80, fax: 27 05 07, Director de program: Elena Lesan; asistent de program Dorina Baltag, sau se pot obtine de pe site-ul Fundatiei la adresa: www.soros.md.