Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Program de instruire în domeniul advocacy pentru reprezentanţii ONG

Programul Societate Civilă al Fundaţiei Soros-Moldova, în parteneriat cu Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”, anunţă un concurs de selectare a reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale pentru participarea la un program de instruire în domeniul advocacy, care cuprinde două module după cum urmează:

  1. Modul „Advocacy. Metode şi tehnici de advocacy. Procesul de politici publice.” 8-11 noiembrie 2010.

  1. Modul „Elaborarea şi desfăşurarea unei campanii de advocacy. Monitorizarea instituţiilor publice.” 22-25 noiembrie 2010.

 Prin intermediul acestei instruiri, Programul Societate Civilă îşi propune să consolideze abilităţile organizaţiilor neguvernamentale prin îmbunătăţirea capacităţii acestora de a influenţa procesul de luare a deciziilor la nivel local şi central.

Criteriile de selecţie:

  • Vor fi eligibili reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale din diferite regiuni ale ţării, cu excepţia municipiului Chişinău;
  • Vor fi eligibili reprezentanţii ONG-lor care intenţionează să desfăşoare activităţi de advocacy, de a se implica în procesul de influenţare a deciziilor la nivel local şi/sau central;
  • Aplicanţii care au experienţă şi cunoştinţe relevante în domeniul în care activează ONG-ul pe care îl reprezintă.

Doritorii de a participa la concurs vor prezenta un dosar care să includă următoarele documente:

Dosarele complete vor fi prezentate obligatoriu în formă electronică la adresele de e-mail: elesan@soros.md, ncamburian@soros.md nu mai târziu de 22 octombrie 2010, orele 1700. Se va indica subiectul mesajului: program de instruire în advocacy.

Pentru detalii puteţi contacta directoarea sau asistenta programului: Elena Leşan, elesan@soros.md, Natalia Camburian, ncamburian@soros.md.

Formularul de înscriere la concurs (DOC , 328KB)