Soros Foundation Moldova (FSM)

Alte inițiative

Sporirea rolului pacientului şi comunităţii în controlul tuberculozei în Moldova

Departamentul Sănătate Publică implementează Programul de granturi pentru ONG-uri “Activități pentru populația afectată de tuberculoză din grupurile de risc și greu accesibile”, din sursele Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin intermediul Centrului pentru Politici şi Analize în Sănătate.
 
Perioada de implementare a Programului de granturi: 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2020
 
Proiectul are drept scop susținerea priorităților de bază ale Programului National de Control al Tuberculozei (PNCT), și anume, managementul TB-MDR și aderența la tratament, promovând o abordare multi-sectorială și multidisciplinară centrată pe pacient.
 
Implicarea societății civile și comunității constituie o componentă esențială pentru succesul global în combaterea epidemiei și realizarea obiectivelor de control a tuberculozei.
 
În anul 2019, Departamentul Sănătate Publică va continua să sprijine implicarea actorilor non-guvernamentali și a comunităților în controlul tuberculozei, prin implementarea activităților care urmăresc sporirea aderenței la tratament TB, asigurarea diagnosticării precoce a TB și acces mai bun la activități de informare și educare pentru populația afectată de TB, precum și pentru grupurile greu accesibile (persoane care fac abuz de substanțe psihotrope, inclusiv alcool, utilizatori de droguri injectabile, persoane fără adăpost, migranți, deținuți, foști deținuți).
 
Persoane de contact:
 
Liliana Gherman, director, Departamentul Sănătate Publică - lgherman@soros.md
Vitalie Slobozian, coordonator, Departamentul Sănătate Publică - vslobozian@soros.md
Svetlana Hangan, director de proiect, Departamentul Sănătate Publică - shangan@soros.md

Informația actualizată despre activitățile proiectului desfășurate în 2019 vor fi publicate pe site-ul www.soros.md. Urmăriți-ne!