Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Programul de training: Tehnici de instruire pentru promovarea drepturilor omului în domeniul combaterii discriminării

 Conform planului de acţiuni al programului Egalitate şi Participare Civică, pentru anul 2010-2011 a fost planificată desfăşurarea unui program training în domeniul anti-discriminării pentru reprezentanţi ai ONG-urile din Republica Moldova, active în domeniul promovării drepturilor omului. Programul de instruire are ca beneficiari 20 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din diferite domenii care promovează respectarea drepturilor omului.

Programul de training „Tehnici de instruire pentru promovarea drepturilor omului în domeniul combaterii discriminării” este realizat în parteneriat cu Coaliţia Anti-discriminare din România. Trainingul este format din trei module:

  • Modulul I: Discriminarea – criterii, tipuri de discriminare şi alte noţiuni conexe (10-13 februarie 2011);
  • Modulul II: Advocacy în domeniul combaterii discriminării – cunoştinţe şi abilităţi necesare elaborării unui plan de advocacy (10-13 martie 2011);
  • Modulul III: Limite şi pârghii esenţiale pentru activitatea de promovare şi combatere a discriminării (7-10 aprilie 2011).