fbpx

Concurs

Statut Finalizat

Sănătate Publică

Termen-limită

pentru depunerea dosarelor de participare

marți, 30 noiembrie 2021, ora 14.00

E-mail: foundation@soros.md

Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Data publicării
luni, 1 noiembrie 2021, ora 12.00

Fundația Soros Moldova, din resurse financiare oferite de Uniunea Europeană, anunță un Concurs de selectare a Conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea / crearea sau extinderea / diversificarea serviciilor sociale durabile adresate persoanelor din grupuri vulnerabile.

Concursul de selectare a conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea serviciilor sociale se desfășoară în cadrul Programului de granturi al Proiectului “Organizațiile societății civile (OSC) acționează pentru servicii sociale mai bune” (în continuare – Proiect). Proiectul este implementat din sursele Uniunii Europene, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Asociația Obștească Institutum Virtutes Civilis din 1 februarie 2021 și are durata de 42 de luni.

Proiectul are scopul de a capacita organizațiile societății civile (OSC) din domeniul social pentru a facilita participarea acestora la dialogul de politici sociale și la consolidarea comunităților incluzive.

Scopul programului de granturi este de a facilita și susține OSC în dezvoltarea și implementarea serviciilor sociale reziliente și necesare, în parteneriat cu autoritățile publice.

În perioada martie – iulie 2021, Fundația Soros Moldova, a organizat 1-a rundă a Programului de granturi dedicat OSC pentru dezvoltarea/extinderea serviciilor sociale. În cadrul 1-ei runde 30 de granturi au fost oferite OSC.

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 340,000 EURO, iar Fundația Soros Moldova urmează să ofere cel puțin 10 granturi.

Criterii de eligibitate

Sunt eligibile organizațiile active în domeniul social, nonprofit înregistrate în Republica Moldova, apolitice. Organizațiile cu experiență în dezvoltarea și/sau prestarea serviciilor sociale vor avea prioritate. Organizațiile trebuie să fie direct responsabile de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar. Sub-grantarea nu este acceptată.

Prioritate vor avea conceptele de proiect care includ dezvoltarea/îmbunătățirea serviciilor sociale în raioanele Basarabeasca, Briceni, Călărași, Căușeni, Ciadîr-Lunga, Dondușeni, Drochia, Edineț, Florești, Hîncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Rezina, Rîșcani, Șoldănești, Telenești, Vulcănești.

Depunerea dosarului de participare

Dosarul de participare va conține:

  • Chestionarul pentru verificarea capacității de administrare a grantului
  • Formular de concept de proiect
  • Formular de date generale

Modalitatea depunerii dosarului de participare:

  • Electronică, prin e-mail la adresa: foundation@soros.md
  • Mențiunea în titlul mesajului: ”RFP 2021/PH-EU/3 – Program de granturi – runda 2”

Termenul limită de depunere a dosarelor: 30 noiembrie 2021, ora 14.00