fbpx
Comunicatul în format offlineDescarcă

Daniela Schwarzer și Petru Culeac au discutat cu Maia Sandu suportul Fundațiilor pentru o Societate Deschisă în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova

Data publicării
miercuri, 12 octombrie 2022, ora 15.10

Fundațiile pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros Moldova, de peste 10 ani susțin procesul de integrare europeană a țării noastre. Daniela Schwarzer, directoarea executivă pentru Europa și Asia Centrală a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations) și Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova, au discutat cu Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, perspectivele asistenței pe care o poate acorda societatea civilă autorităților.

Petru Culeac a menționat că una dintre cele mai recente colaborări de succes dintre autorități și societatea civilă, în acest domeniu, a avut loc în această primăvară, când Fundația Soros Moldova a susținut activitatea a 15 experți care au participat la completarea chestionarului de aderare la Uniunea Europeană, ceea ce a dus la obținerea statutului de candidat al țării noastre.

„Noi suntem și în continuare absolut deschiși să susținem autoritățile care acționează rapid și hotărât în procesul de integrare europeană”, a declarat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.

Daniela Schwarzer a salutat participarea Republicii Moldova la crearea Comunității Politice Europene. „O Comunitate ambițioasă ar permite o colaborare strategică profundă, un proces decizional la nivel european mai flexibil, care ar oferi resurse financiare pentru o cooperare mai profundă în materie de energie și climă, securitate și apărare, dar și convergență economică și socială”, a declarat Daniela Schwarzer, directoarea executivă pentru Europa și Asia Centrală a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations).

Daniela Schwarzer este expertă în afaceri europene, relații transatlantice și internaționale. Ea este profesoară onorifică de științe politice la Universitatea Liberă din Berlin și membru senior la Centrul Belfer de la Harvard Kennedy School.

Fundația Soros Moldova este parte a grupului Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, create de George Soros.

Viziunea noastră este ca Fundația Soros Moldova să acționeze ca un far al democrației; un partener de încredere, care promovează și apără societatea justă și sănătoasă, cu instituții eficiente și responsabile; economie funcțională și liberă, unde oamenii și comunitățile au șansa să-și construiască un viitor mai bun.

Documente: