fbpx
Comunicatul în format offlineDescarcă

Declarație de presă pe marginea insinuărilor Procurorului General Stoianoglo

Data publicării
marți, 5 octombrie 2021, ora 12.00

În briefingul său de luni, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a lansat un șir de insinuări și atacuri reprobabile la adresa partenerilor de dezvoltare și organizațiilor societății civile.

Aceste atacuri neinspirate, din păcate, distrag atenția publică de la adevăratele probleme ce ar trebui să fie pe ordinea de zi. Mai mult, discursul Procurorului General nu face față nici procuraturii, nici procurorilor integri din sistem, căci trezește nedumerire privind adevăratele priorități ale Procuraturii Generale: investigarea marii corupții sau crearea de agende false cu teorii conspiraționiste și vendete personale?

În timp ce investigarea marii corupții întârzie să producă rezultatele atât de așteptate de cetățeni, este dezamăgitor faptul că Procurorul General, care este finanțat din banii contribuabililor, se preocupă mai mult de căutarea adversarilor în rândurile societății civile.

De circa treizeci de ani activitățile Fundației Soros Moldova sunt dedicate susținerii dezvoltării democrației și a statului de drept. În acest context Fundația Soros Moldova întotdeauna a susținut eforturile societății civile de monitorizare a autorităților și de dezvoltare a politicilor publice din diverse domenii. O societate civilă liberă este esențială pentru dezvoltarea unei societăți democratice. Din această cauză, condamnăm cu vehemență orice încercări de intimidare la adresa societății civile, pentru că ele sunt atacuri la adresa democrației înseși.