Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Prezentare publică „Arhitectura securităţii în vecinătatea estică a UE: provocări şi realităţi”

În data de 31 mai a.c. va avea loc prezentarea publică a cărţii „Arhitectura securităţii în vecinătatea estică a UE: provocări şi realităţi”, care include materialele conferinţei internaţionale cu acelaşi generic, organizată în iunie 2010 în cadrul proiectului implementat de Centrul Pro Marshall din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Programului Est Est: Parteneriat fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova. Volumul cuprinde contribuţia experţilor locali şi internaţionali din ţările-membre UE şi vecinii estici ai UE.

Principalele concluzii ale studiului vor fi puse în discuţie în cadrul prezentării publice a cărţii, la care vor participa invitaţi din România, Ucraina şi Republica Moldova. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la prezentare, începând cu ora 10.00, în sala Centrului de Informare şi Documentare NATO din Chişinău.