Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Voci pentru Hospice sub acorduri de jazz şi flamenco

Acordurile de jazz şi flamenco sunt ingredientele principale ale concertului de caritate „Voci pentru Hospice”, dedicat Zilei Internaţionale a Hospice-urilor. Evenimentul este organizat de Fundaţia Filantropică Medico-Socială „Angelus Moldova”, cu susţinerea Programului Sănătate Publică al Fundaţiei Soros-Moldova, Filarmonicii Naţionale din Chişinău şi KPMG.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza publicul asupra nevoilor speciale de îngrijire a persoanelor care suferă de o maladie incurabilă, precum şi familiilor acestora. Totodată, organizatorii invită publicul să facă donaţii pentru a asigura continuitatea îngrijirilor gratuite pentru beneficiarii Hospice-ului „Angelus Moldova”.

Spectatorii vor fi încântaţi de vocile inconfundabile ale Getei Burlacu şi membrilor formaţiei Univox, precum şi de acordurile chitarei lui Greg Reiter. Artistul american şi-a dedicat peste 35 de ani pentru a stăpâni diferite genuri de interpretare la chitară. Aventura sa muzicală l-a dus în jurul lumii, fiind influenţat de muzica flamenco.

Concertul de caritate va avea loc joi, 6 octombrie, 2011, cu începere de la ora 19.00, în incinta Filarmonicii Naţionale din Chişinău. Intrarea este liberă tuturor doritorilor. Seara se va încheia cu o recepţie pentru beneficiarii Fundaţiei „Angelus Moldova”, susţinătorii organizaţiei, membri ai comunităţii de afaceri, comunităţii diplomatice şi ai ONG-urilor.

În fiecare an, 8000 de oameni sunt diagnosticaţi cu cancer în R. Moldova şi în fiecare an 6000 de persoane îşi pierd viaţa în lupta cu boala. Fundaţia Filantropică Medico-Socială “Angelus Moldova” încearcă să ofere o viaţă mai bună pacienţilor, pentru a-şi trăi ultimele zile cu demnitate. FFMS „Angelus Moldova” este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, având scopul de a crea un nou sistem de asistenţă medico-socială, destinat bolnavilor incurabili de cancer în stadii avansate şi terminale, precum şi familiilor acestora. Din 2000, organizaţia a îngrijit peste 1000 de pacienţi care sufereau de boli incurabile.

Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative, marcată la 8 octombrie, este o zi de acţiune unită în sprijinul hospice-urilor şi îngrijirii paliative în lumea întreagă. Evenimentele din acest an vor fi organizate sub genericul „Multe maladii, multe vieţi, multe voci – îngrijirea paliativă pentru maladiile non-transmisibile”.

Pentru înregistrare sau informaţii detaliate, contactaţi: Vadim Cotorobai, Fundraising Co-ordinator, telefon - 022 244850 / 068766388 sau e-mail vadim@hospiceangelus.md.