Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Prezentarea studiului: Competition of Geopolitical Interests in Post-Soviet Space

În data de 26 noiembrie a.c., va avea loc prezentarea publică a studiului Competition of Geopolitical Interests in Post-Soviet Space: Future Prospects for the Eastern Partnership Countries, elaborat de un grup de experţi din Ucraina și Republica Moldova. În studiu sunt reflectate politica soft-power a Federației Ruse exercitata în țările Parteneriatului Estic și unul dintre instrumentele de promovare a intereselor geopolitice ale Federației Ruse – conflictul transnistrean. De asemenea, sunt examinate perspectivele Parteneriatului Estic după Summit-ul de la Vilnius, având în vizor în special evoluțiile de ultimă ora din Republica Moldova și Ucraina.

Acest studiu este parte a proiectului Competition of Geopolitical Interests in Post-Soviet Space: Future Prospects for the Eastern Partnership Countries, implementat de Institutul de Politici Publice din Moldova în colaborare cu Strategic and Security Studies Group din Ucraina, cu suportul financiar al Programului Est Est fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova.

Evenimentul va avea loc în Sala de conferinţe a Hotelului Regency (str. Sfatul Țării, 17), începând cu ora 15.00.