Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Inițiativa civică „Împreună pentru voi” și Fundația Soros-Moldova transmit echipamente de protecție Poliției și Penitenciarelor

 Fundația Soros-Moldova și inițiativa civică „Împreună pentru voi” au transmis astăzi, 15 aprilie, Inspectoratului General al Poliției și Administrației Naționale a Penitenciarelor 2 mii măști, 80 mii mănuși, 500 de sticle de dezinfectant de mâini.
Inițiativa civică „Împreună pentru voi” a fost lansată de Ana Racu, Anatol Untura și Victoria Dunford pentru susținerea celor care sunt expuși unui risc mai mare de infectare. Fundația Soros-Moldova a donat inițiativei civice „Împreună pentru voi” 1 milion de lei - peste o jumătate din fondul de urgență alocat pentru susținerea Republicii Moldova în lupta cu noul tip de coronavirus.

„Mulțumesc Fundației Soros-Moldova și platformei de suport „Împreună pentru voi!” pentru materialele de protecție oferite cu titlu de donație. Țin să evidențiez că aceste produse vor fi distribuite către cadrele medicale din sistemul penitenciar și personalul implicat în paza și escorta deținuților. Suntem bucuroși că și în această perioadă dificilă colaborarea cu Fundația Soros este la fel de eficientă, în special pe domeniul sănătate și ne bucurăm de faptul că și acum în pandemie există receptivitate de susținere”, a spus Vladimir Cojocaru directorul-interimar al ANP.
La rândul său, șeful IGP, Vadim Cojocaru, a exprimat mulțumire pentru lotul de echipamente de protecție și a asigurat că distribuția acestor bunuri va fi efectuată începând de astăzi către subdiviziunile poliției, celor care se află în prima linie. „Protecția personalului polițienesc este la fel de importantă având în vedere faptul că angajații poliției se află pe prima linie de luptă cu pandemia”, a declarat Vadim Cojocaru, șef al IGP.
„În calitate de reprezentanți ai societății civile, depunem eforturi constante pentru a ajuta tuturor celor care luptă cu răspândirea acestei pandemii. Le suntem recunoscători profesioniștilor care lucrează cu abnegație pentru protecția sănătății locuitorilor Republicii Moldova. Activitatea colegilor de la inițiativa „Împreună pentru voi” este crucială pentru susținerea medicilor, lucrătorilor sociali, Poliției și Penitenciarelor”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Inițiativa civică „Împreună pentru voi”, cu susținerea Fundației Soros-Moldova, urmează să transmită încă un lot de echipamente de protecție, inclusiv medicilor și lucrătorilor sociali.
Din momentul declanșării stării de urgență, Fundația Soros-Moldova a creat un fond de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în lupta cu răspândirea noului tip de coronavirus.