Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea departamentului este de a spori transparenţa, responsabilitatea, eficienţa şi eficacitatea guvernului în conformitate cu agenda Europeană.
 

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Rezultatele concursului de granturi din cadrul proiectului New Media Incubator 2020

 Ediția New Media Incubator (NMI) 2020 a avut 22 de absolvenți care au dus la bun sfârșit 14 proiecte new media, majoritatea sub forma de vloguri, iar unul dintre ele sub formă de podcast.

Șase proiecte (dintre cele 14 produse în cadrul NMI 2020) care au acumulat punctajul maxim vor beneficia de câte un grant în valoare de 1500 USD care poate fi folosit pentru procurarea de echipamente, plata pentru diverse servicii de promovare (Facebook, Google etc.) și plata (către persoane juridice) pentru servicii de design, ilustrare și elaborare logo necesare unui proiect new media sustenabil.

Proiectele de creație care au acumulat cel mai mare punctaj în rezultatul evaluării finale sunt:
● Proiectul „Film Viu” (Facebook, Instagram, YouTube)
● Proiectul „Urban Spirit”; (Facebook, Instagram)
● Proiectul „Rezina în Obiectiv”; (YouTube, Facebook, Instagram)
● Proiectul „Logopedie Moldova”; (YouTube, Facebook, Website)
● Proiectul „PurPur”; 
● Proiectul „Maud” (YouTube, Facebook)

Echipa Fundației Soros Moldova îi felicită pe toți absolvenții New Media Incubator 2020 și urează întregii generații vloggeri și podcasteri spor și succese în creșterea și promovarea proiectelor lor media.