Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Rezultatele concursului de oferte pentru elaborarea și implementarea inițiativelor educaționale

Până la 5 iulie, data-limită de depune a ofertelor, noi am recepționat 40 de oferte pentru elaborarea și implementarea inițiativelor educaționale creative și inedite. La finalul procesului de evaluare a dosarelor experții au selectat ofertele:

  1. SRL Trampoline Co., lideră de echipă - Michelle Iliev, proiectul „Remodel – program de instruire privind elaborarea conținuturilor de lecții interactive”
  2. Veaceslav Macrinici, proiectul „Abordarea multidisciplinară a problemelor din cotidian: școala - parte activă a societății”
  3. Galina Vasilache, proiectul „Digital Room”
  4. Tatiana Velicova, proiectul „Educație modernă și popularizarea tehnologiei M-Learning în perioada post-COVID-19”
  5. Instituția Privată „NeoEduct”, lideră de echipă - Tatiana Verdeș, proiectul „Creativitate și inovație în educație prin eBook”

Mulțumim tuturor participanților la concurs care s-au arătat interesați de această inițiativă și apreciem efortul depus.