Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Evenimente şi anunţuri

  • 21 Aprilie 2022
    Expiră pe 21 Aprilie 2022
    De-a lungul anilor, Fundația Soros Moldova a avut o poziție constantă în ceea ce privește justiția și reformele în acest domeniu - asigurarea unui echilibru dintre independență, profesionalism și responsabilitate. Independența justiției înseamnă, în primul rând, o responsabilitate imensă asumată de judecători și procurori. În joc e soarta omului, libertatea, proprietatea, viața.... Detalii
  • 25 Martie 2022
    Expiră pe 25 Martie 2022
    Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova și Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne au semnat un Acord de cooperare pentru realizarea reformelor durabile și asigurarea bunei guvernări a domeniului afacerilor interne din Republica Moldova. Documentul a fost semnat astăzi, 25 martie 2022.... Detalii