Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Concurs de granturi mici în domeniul HIV/SIDA

 La 15 mai comunitatea internaţională celebrează Ziua de Comemorare a persoanelor decedate de SIDA. În fiecare an, în această zi, oamenii din toata lumea aduc un omagiu colectiv persoanelor dispărute din cauza SIDA şi demonstrează solidaritatea lor faţă de persoanele infectate cu HIV.

In scopul organizarii activitatilor planificate pentru anul 2011 in cadrul Programului Reducerea Riscurilor, conform proiectului „Ingrijiri si Suport pentru Persoanele cu HIV/SIDA”, finantat de Centrul PAS din resursele GFATM (runda 8, faza I), în calitatea sa de subrecipient a resurselor financiare din Grantul Fondului Global de Combatere SIDA, TB si Malariei (runda a 8-a) şi facilitator pentru ONG-uri în implementarea activităţilor de suport si ingrijiri pentru persoanele cu HIV/SIDA, Fundaţia Soros-Moldova anunţă o competiţie deschisa pentru colectarea propunerilor de proiect pentru: 

  • organizarea de evenimente locale, prilejuite de, Ziua de Comemorare a persoanelor decedate de SIDA (15 Mai 2011)

Organizaţiile interesate vor remite FSM o solicitare de finanţare cu descrierea evenimentului ce urmeaza a fi organizat (in forma libera, vezi detalii) si descrierea detaliată a bugetului necesar. Bugetul solicitat pentru organizarea unui eveniment local nu va depăşi suma de 500 euro. 

Sunt eligibile pentru participare la competiţie organizaţiile neguvernamentale, apolitice, non profit, legal constituite în Republica Moldova.

Solicitările urmeaza a fi trimise pe adresele vslobozian@soros.md si foundation@soros.md. 

Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 11 aprilie 2011.

Examinarea şi discutarea solicitărilor remise vor fi efectuate la şedintele juriului Programului Sănătate Publică.

Solicitarile aprobate pentru finantare de către Juriul Programului Sănătate Publică vor face subiectul unui contract de grant între FSM şi ONG.

Vă rugăm să nu ezitaţi să solicitaţi orice detalii suplimentare referitoare la acest anunţ. 

Succes! 

Cu respect,

Echipa Programului Reducerea Riscurilor