Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
Programul Sănătate Publică al Fundației Soros – Moldova, în parteneriat cu Inițiativele Internaționale în Îngrijirea Paliativă ale Institutului pentru o Societate Deschisă, anunță lansarea competiției de mini-granturi pentru Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative (8 octombrie 2011)
Introducere
Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative este o zi de acţiune unită în sprijinul hospice-urilor şi îngrijirii paliative în lumea întreagă.
Tema pentru Ziua Mondială 2011 cu Voci pentru Hospice, care va avea loc la data de 8 octombrie 2011, este „Multe maladii, multe vieți, multe voci – îngrijirea paliativă pentru maladiile non-transmisibile ”.
Ziua Mondială este o excelentă ocazie de a creşte gradul de conştientizare a populației cu privire la hospice şi îngrijiri paliative în rîndul politicienilor şi implicarea lor în activitățile îngrijirilor paliative la nivel local, naţional şi mondial.
Scopul Zilei Mondiale pentru hospice și îngrijire paliativă este:
Documentele necesare pentru aplicare
Perioada proiectului
Termenul de implementare a proiectului este pînă la 6 luni (de asemenea, trebuie să se ia în consideraţie că evenimentul finanţat nu poate fi organizat mai tîrziu de luna octombrie 2011).
Finanţare
Finanțarea disponibilă este destinată mini-granturilor, pînă la 2000 USD per grant.
Echipamentele, deplasări peste hotare, studii, burse și costurile indirecte (dotări și administrație) nu sînt eligibile.
Criteriile de evaluare
Analiza și evaluarea proiectului:
Fiecare proiect va fi analizat și evaluat independent. Decizia finală va fi emisă de către Juriul Programului Sănătate Publică.
Termen limită:
Propunerile de proiect și documentele justificative trebuie să fie depuse nu mai tîrziu de 7 iulie 2011.
Dacă consideraţi că proiectul Dvs îndeplinește toate criteriile sus-menționate, Fundația Soros-Moldova vă invită să prezentați propunerile de proiect, împreună cu documentele relevante nu mai tîrziu de 7 iulie 2011 la următoarea adresă de email vcondrat@soros.md sau în original la următoarea adresă: str. Bulgară, 32, mun. Chișinău (Fundația Soros – Moldova). Subiectul mesajului trebuie să fie „Application for World Day activities”.