Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Competiţie de granturi pentru marcarea Zilei Mondiale Hospice - termen limită extins

Programul Sănătate Publică al Fundaţiei Soros-Moldova, în parteneriat cu Iniţiativa Internaţională în Îngrijiri Paliative şi Iniţiativa Media în Sănătate a Open Society Foundations, anunţă lansarea competiţiei de mini-granturi pentru marcarea Zilei Mondiale Hospice şi a Îngrijirilor Paliative (12 octombrie 2013).

Context

Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative este o zi de acţiune globală în sprijinul hospice-urilor şi îngrijirii paliative în lumea întreagă. În acest an, Ziua Mondială Hospice va avea genericul „Asigurarea acoperirii universale cu  îngrijiri paliative: distrugerea miturilor”.

Scopul Zilei Mondiale Hospice şi Îngrijiri Paliative este:
  • de a împărtăşi viziunea cu privire la serviciile hospice şi îngrijiri paliative şi a contribui la majorarea disponibilităţii acestor servicii prin majorarea oportunităţilor de a vorbi despre aceste problem;
  • de a sensibiliza publicului asupra nevoilor speciale de îngrijire – medicală, socială, spirituală şi psiho-emoţională a persoanelor care suferă de o maladie incurabilă şi familiile acestora
  • de a atrage fonduri şi resurse pentru dezvoltarea serviciilor hospice.                                
Organizaţii eligibile:
Sunt eligibile organizaţiile active în domeniul sănătăţii publice care oferă servicii de îngrijire paliativă, sau care au un parteneriat cu organizaţiile prestatoare de servicii de îngrijire paliativă. Activităţile vor fi organizate pe teritoriul Republicii Moldova, fără a acorda prioritate regională.
 
Dosarul va cuprinde:
  • Aplicaţie pentru proiect (Alineatul II din Ghidul solicitantului de finanţare)
  • Abstract (nu mai mult de ½ pagini)
  • Bugetul (se va completa formularul plasat la următoarea adresă: http://www.soros.md/documents )
  • Dovada co-finanţării din partea altor organizaţii (dacă este cazul)
  • Alte documente relevante (Aliniatul I din Ghidul solicitantului de finanţare)
Documentele trebuie să fie prezentate în limbile română şi engleză.
 
Ghidul solicitantului de finanţare poate fi descărcat aici: http://www.soros.md/files/Ghidul%20solicitantului%20de%20finantare_2013.pdf
 
Perioada proiectului
Termenul de implementare a proiectelor finanţate de FSM  este până la 12 luni. Aplicanţii trebuie să-şi fixeze termeni rezonabili în raport cu Ziua Mondială Hospice. 
 
Finanţare
Fondurile disponibile sunt destinate pentru  granturi mici. Nu sunt eligibile spre finanţare: echipamente, deplasări peste hotare, burse de studii şi costurile indirecte (dotări şi administraţie).
 
Criteriile de evaluare
Fiecare proiect va fi analizat şi evaluat independent. Decizia finală va fi emisă de către Juriul Programului Sănătate Publică.
 
Termen limită:
Propunerile de proiect şi documentele justificative trebuie să fie depuse nu mai târziu de 17 iunie 2013 (termen extins).
 
Dacă proiectul Dvs. îndeplineşte toate criteriile sus-menţionate, Fundaţia Soros-Moldova vă invită să prezentaţi dosarul nu mai târziu de 5 iunie 2013, pe adresa de  e-mail  vcondrat@soros.md sau în original, la următoarea adresă: str. Bulgară, 32, mun. Chişinău (Fundaţia Soros-Moldova). La  subiectul mesajului, vă rugăm să indicaţi: „Cerere pentru activităţi dedicate Zilei Mondiale Hospice”.