Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
În scopul organizării activităţilor planificate pentru anul 2014 în cadrul Programului Sănătate Publica/sub-program Reducerea Riscurilor, în conformitate cu proiectul în derulare „Sporirea rolului pacientului și comunității în controlul Tuberculozei în Republica Moldova", finanţat de Centrul PAS din resursele GFATM (Acord nr. 02-SR-T/SSF/2010 din 10.01.2013 (MOL-T-PAS), Fundația Soros-Moldova, în calitatea sa de sub - recipient a resurselor financiare şi facilitator pentru ONG-uri în implementarea activităţilor de implicare a sectorului neguvernamental în controlul tuberculozei (TB), anunţă o competiţie deschisă pentru colectarea cererilor de finanţare care vor contribui la creșterea depistării precoce a tuberculozei în rândul grupurilor cu risc sporit de infectare și îmbolnăvire TB, sporirea complianţei la tratament în condiţii de tratament ambulatoriu și obținerea ratei înalte a succesului tratamentului în următoarele teritorii cu incidență înaltă a tuberculozei: mun. Chișinău, mun. Bălți, r-nul Floreşti, r-nul Anenii – Noi, r-nul Soroca, r-nul Căușeni, r-nul Edineț, r-nul Cantemir, r-nul Șoldănești, r-nul Telenești, raioanele de est ale RM.
În cadrul competiției urmează a fi finanțate solicitările care vor cuprinde, dar nu se vor rezuma la:
Activitățile urmează a fi implementate în colaborare cu instituțiile medicale/medicul ftiziopneumolog. Confirmarea colaborării între ONG și instituția medicală poate fi făcută printr-o scrisoare de suport sau un acord de colaborare.
Cererea de finanţare va include:
Proiectul va fi implementat pe parcursul anului 2014.
Cererile de finanțare vor fi examinate în conformitate cu următoarele criterii de evaluare:
Dosarul solicitantului va include următoarele documente:
Eligibile pentru a participa în cadrul acestui concurs deschis de granturi sunt organizaţiile neguvernamentale apolitice, nonprofit, legal constituite în Republica Moldova, care sunt active și au experienţă de lucru în domeniul HIV/SIDA.
Termenul limită de prezentare a cererilor de finanţare (proiectelor) este 5 septembrie 2013 şi 5 octombrie 2013, ora 16.00;
Examinarea cererilor remise va fi efectuată la ședințele juriului Programului Sănătate Publică/Senatului Fundației. Cererile aprobate pentru finanțare de către Juriul Programului Sănătate Publică/Senatul Fundației Soros-Moldova vor face subiectul unui contract de grant între Fundație și ONG.
Dosarul complet, în limba română, va fi prezentat, nu mai târziu de 5 septembrie sau 5 octombrie 2013, ora 16.00 la adresa: str. Bulgară 32, Chişinău MD-2001, Fundaţia Soros-Moldova, Programul Sănătate Publică.
Cererile de finanţare pot fi remise şi în formă electronică, la adresele de email: foundation@soros.md și shangan@soros.md.
Dosarele incomplete sau depuse după data limită, nu se vor lua în considerare. Dosarele depuse nu se restituie, cu excepţia fotografiilor şi copiilor lucrărilor artistice, materialelor video şi audio.
Detalii suplimentare pot fi solicitate de la directorul de proiect Svetlana Hangan, prin intermediul poştei electronice (shangan@soros.md) sau la telefon: 0 22 270031