Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.
Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.
Proiecte implementate pe parcursul anului 2018
Fundația Soros-Moldova, cu suportul financiar al Programului de Sprijinire a Educației al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, își propune să consolideze parteneriatele școală-comunitate prin acordarea unor granturi pentru proiecte, axate pe activități extracurriculare, ce se vor implementa în baza tehnologiilor informaționale și comunicaționale.
Scopul acestei inițiative constă în facilitarea comunicării şi colaborării dintre elevi, cadre didactice, părinți și alți membri ai comunității în vederea soluționării problemelor de interes comun: modernizarea educației; armonizarea ofertei educaționale cu cerințele elevilor și ale societății; creșterea gradului de implicare a comunității în viața școlii etc.
Vor fi acceptate propunerile de proiecte depuse de organizațiile neguvernamentale - asociațiile de părinți sau alte ONG-uri locale, active în domeniul educației și participării civice. Eligibile sunt organizațiile din afara municipiilor Chișinău, Bălți și Comrat.
Propunerea de proiect va include în mod obligatoriu acordul de parteneriat dintre ONG-ul solicitant de grant și instituția de învățământ din comunitate.
Prioritate vor avea proiectele axate pe activități extracurriculare, ce răspund necesităților elevilor și părinților. Durabilitatea proiectului va fi stabilită în baza produselor creative ce vor fi elaborate și implementate şi posibilitățile de replicare a acestora în alte instituții de învățământ.
Grupul țintă
Cerințe față de propunerea de proiect
Proiectul va fi orientat spre diversificarea şi aprofundarea activităților extracurriculare realizate în cadrul parteneriatelor școală-comunitate. Activitățile din cadrul proiectului vor urmări atragerea părinților şi altor membri ai comunităților în viața școlii, sensibilizarea publicului larg în favoarea unei educații constructive, participative, flexibile şi deschise. Activitățile în cauză se vor baza pe valorificarea oportunităților oferite de clasele multimedia, de alte mijloace ale tehnologiei informației şi comunicațiilor de care dispun elevii, părinții, școala şi comunitatea.
Proiectele vor fi implementate în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, cu raportarea finală în luna mai 2017.
Dosarul de aplicare va include:
Criteriile de evaluare:
Resursele financiare disponibile pentru proiecte:
Nu vor fi acceptate procurările de echipamente și plățile pentru arenda şi/sau întreținerea încăperilor.
Dosarele înaintate la concurs nu se recenzează şi nu se înapoiază participanților.
Dosarele, tipărite pe hârtie (pag. A4) pot fi depuse la sediul Fundației Soros-Moldova (str. Bulgară 32, mun. Chișinău, MD-2012) sau transmise prin poștă pe adresa Fundației. Totodată, copia electronică a dosarului (un singur fișier în formatul PDF), o copie a Formularului completat de aplicare (formatul DOC) și a Declarației pe propria răspundere (formatul PDF) , vor fi expediate pe adresa de poștă electronică a Asistentului de Program, Ana Castrașan – acastrasan@soros.md.
Termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este 17 octombrie 2016, ora 12.00.
Rezultatele concursului vor fi anunțate la începutul lui noiembrie a.c., pe pagina Fundației - www.soros.md.
Informații de clarificare pot fi solicitate la tel. (022) 27 44 80, prin poșta electronică la adresa acastrasan@soros.md sau nemijlocit la sediul Fundației.