fbpx

Statut Desfășurat

Tipul evenimentului

Offline cu înregistrare

Data evenimentului:

marți, 10 mai 2022, ora 16.30

Înregistrare la eveniment

Noi repere pentru perspectiva de aderare la Uniunea Europeană

Data publicării
duminică, 1 mai 2022, ora 12.20
soros-md-event-cover

Cu ocazia Săptămânii Europene în Republica Moldova, Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) va organiza marți, 10 mai 2022, (16.30 – 19.00), Conferința „Poduri de Legătură UE – Republica Moldova: Noi repere pentru perspectiva de aderare la Uniunea Europeană”. Evenimentul este organizat în parteneriat și cu susținerea Chatham House, Fundația ”Robert Bosch” și Fundația Soros Moldova. Evenimentul va fi transmisă online pe Privesc.eu în limba Română și Engleză.

Conferința va reuni reprezentanți ai comunității de cercetători internaționali și de la Chișinău, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, societății civile și mass-media din Republica Moldova. În cadrul Conferinței, invitații vor dezbate prioritățile și perspectivele europene ale Republicii Moldova, în contextul implementării Acordului de Asociere și procesului de evaluare a cererii de aderare la UE. Intervențiile vorbitorilor vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Agenda:

DISCURS OFICIAL DE DESCHIDERE A CONFERINȚEI
E.S. MAIA SANDU, Președintele Republicii Moldova

SESIUNEA DE DEZBATERI
VORBITOR PRINCIPAL:
E.S. NICU POPESCU, Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene
COMENTARII:
E.S. JANIS MAZEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova
ANGELA GRĂMADĂ, Președintă, Asociația Experți pentru Securitate și Afaceri Globale
ISKRA KIROVA, Analistă Senior, Institutul de Politici Europene pentru o Societate Deschisă

Moderator: VASILE BOTNARU, Jurnalist

Conferința va fi organizată în persoană. Cei interesați să participe, sunt invitați să se înregistreze până la data de 5 mai 2022 ora 18.00, la următorul link: https://forms.gle/SbqV7szyCnsRiD8p9

NOTĂ: Ținând cont că numărul de locuri pentru participanți este limitat, organizatori vor informa prin email participanții acceptați pentru participare până la 6 mai 2022.

Pentru alte informații, nu ezitați să ne contactați la adresa de email mihai.mogildea@ipre.md.

Aceste eveniment este organizat în cadrul proiectului „Poduri de Legătură cu UE: Securizarea procesului de europenizare a Republicii Moldova”, implementat cu suportul Fundației Soros Moldova. Evenimentul beneficiază de asemenea de susținerea Chatham House și Fundației Robert Bosch.