Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.

PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Tranziția în leadership-ul Fundației Soros-Moldova

Fundația Soros-Moldova are plăcerea de a anunța că începând cu 1 noiembrie 2018, funcția de Director Executiv al Fundației, a fost preluată de dl Petru Culeac care a fost numit în această funcție în urma unui concurs internațional. Dl Culeac care până în prezent a deținut funcția de Director al Departamentului Buna Guvernare îl va înlocui pe dl Victor Ursu care a fost Directorul Executiv al Fundației Soros-Moldova timp de 22 de ani.

Dl Petru Culeac a devenit membru al echipei Fundației Soros-Moldova acum trei ani când a preluat conducerea Departamentului Buna Guvernare, gestionând un portofoliu amplu de proiecte din domeniul anticorupție și transparență, sporirea angajamentului civic și activismul tinerilor.

Înainte de a activa la Fundația Soros-Moldova, Petru Culeac a acumulat o experiență profesională de mai bine de 10 ani în sectorul non-profit, cooperând cu mai multe organizații locale și internaționale precum Coaliția Civică Alegeri Libere și Corecte, Fundația Est-Europeană, USAID / Chemonics International, IFC / Banca Mondială.

Cu această ocazie dorim să ne exprimăm recunoștința și dlui Victor Ursu, care a reprezentat cu succes Fundația Soros-Moldova de-a lungul mai multor ani, aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea acestei organizații. Prin munca și dedicația sa, inițial în calitate de Coordonator de Program, ulterior ca Director Executiv, dl Victor Ursu lasă o moștenire puternică, de care suntem mândri și care cu siguranță va găsi rezonanță în toată rețeaua Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.