Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

 
Misiunea departamentului: de a susţine şi contribui la elaborarea şi promovarea politicilor și practicilor de sănătate bazate pe dovezi, care promovează drepturile omului, incluziunea socială și justiția.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Tranziția în leadership-ul Fundației Soros-Moldova

 

 
Fundația Soros-Moldova are plăcerea de a anunța că începând cu 1 noiembrie 2018, funcția de Director Executiv al Fundației, a fost preluată de dl Petru Culeac care a fost numit în această funcție în urma unui concurs internațional. Dl Culeac care până în prezent a deținut funcția de Director al Departamentului Buna Guvernare îl va înlocui pe dl Victor Ursu care a fost Directorul Executiv al Fundației Soros-Moldova timp de 22 de ani.
 
Dl Petru Culeac a devenit membru al echipei Fundației Soros-Moldova acum trei ani când a preluat conducerea Departamentului Buna Guvernare, gestionând un portofoliu amplu de proiecte din domeniul anticorupție și transparență, sporirea angajamentului civic și activismul tinerilor.
 
Înainte de a activa la Fundația Soros-Moldova, Petru Culeac a acumulat o experiență profesională de mai bine de 10 ani în sectorul non-profit, cooperând cu mai multe organizații locale și internaționale precum Coaliția Civică Alegeri Libere și Corecte, Fundația Est-Europeană, USAID / Chemonics International, IFC / Banca Mondială. 

 

Cu această ocazie dorim să ne exprimăm recunoștința și dlui Victor Ursu, care a reprezentat cu succes Fundația Soros-Moldova de-a lungul mai multor ani, aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea acestei organizații. Prin munca și dedicația sa, inițial în calitate de Coordonator de Program, ulterior ca Director Executiv, dl Victor Ursu lasă o moștenire puternică, de care suntem mândri și care cu siguranță va găsi rezonanță în toată rețeaua Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.