Soros Foundation Moldova (FSM)

Buna Guvernare

Misiunea Departamentului este să sporească transparența, responsabilitatea, eficiența autorităților publice.
 
PRIORITĂȚILE DEPARTAMENTULUI

Justiție și Drepturile Omului

 

Viziunea departamentului: un sistem de justiție echitabil, accesibil și predictibil, care garantează respectarea și protecția efectivă a drepturilor fundamentale ale omului.

 

Sănătate publică

Misiunea departamentului este să promoveze buna guvernare în sectorul sănătății, să contribuie la sporirea accesului echitabil al populației la servicii de sănătate șI sociale care răspund nevoilor acestora, și să promoveze acțiuni responsabile pentru protecția mediului.

Mass-media

Misiunea departamentului: consolidarea societății deschise, participatorii și pluraliste, bazată pe valorile democratice, prin implementarea în activitatea instituțiilor mass-media din Republica Moldova a standardelor democratice de libertate și independență editorială, diversitate și pluralism, pentru susținerea democrației și consolidarea vectorului european de dezvoltare.

Alte inițiative

Proiecte implementate pe parcursul anului 2018

Parajuriștii din comunitățile rurale

„Dacă nu era parajuristul din sat, nu știu unde ajungeam. Nu aveam liniște în casă din cauza violenței soțului meu”, își aduce aminte Svetlana Secu din r. Hâncești. După ce a apelat la ajutorul parajuristului, Svetlana a făcut cererea pentru ordonanța de protecție, iar ulterior a beneficiat de un avocat la cerere din partea Oficiului Teritorial.
Povestea Svetlanei și a familiei sale, dar și despre impactul activității parajuriștilor în comunitățile rurale aflați în video-ul de mai jos.